torsdag 30 december 2010

100K HP

Ja, så är det. I Cataclysm så kommer man som hunter snabbt upp i 100.000hp! Inte illa. Jag kommer ihåg när wow var nytt och en hunter speccade och gearade upp för att få max stamina och han landade då på ca 16.000hp och kallades knäpp och noob av de flesta i spelvärlden, men allt han ville var att spela lite udda. Och han spelade hunter tank, något som fungerade förvånansvärt väl i PVP. Idag skulle den hp'n inte räcka långt. Jag kom upp i 100K HP idag när jag questade i Uldum. Detta helt utan att köra instanser, knappt några enchants och inga gems ännu.

Reputation med olika klaner

Ett bra sätt att skaffa hyggligt gear är att se till att få bra reputation med olika klaner i spelet. Jag har till exempel just skaffat den här: Acorn of the Daughter Tree eftersom jag numera är revered med Guardians of Hyjal. Det är ett bra halsband (med item level 346) för mig som hunter. Nästa sak jag ska ordna är ett par nya shoulders: Mantle of Moss från Earthern Ring som får ersätta mina gamla Safeguard Spaulders. Ska även ta en runda till Wildhammer Clan för att plocka upp tabarden där. När jag blir honored med dom så ska jag införskaffa nya legs: Swiftflight Leggings om jag inte hunnit få några bättre från drops. Det jag jobbar på just nu är att öka min reputation med Ramkahen som ser ut som gamla egyptier. När man blir revered med dom kan jag införskaffa Belt of the Stargazer. Nästa klan är Therazane.  Där finns det en ring när man når revered: Terrath's Signet of Balance. Alla dessa saker ligger på 333 och 346 i Item Level. Som jag skrev tidigare så skulle jag passa på och hämta tabards också. Tänk på att göra det för alla klaner. Beroende på vilken tabard man har på sig så ger det reputation mot sagda klan i level 85-instanser, precis som det gjorde i WotLK-instanserna och de klaner man ville ha reputation med då. De ger ju också utdelning om man vill ha de olika achievements som gäller innehav av en massa olika tabards.

måndag 27 december 2010

Level 85

Level 84 och 85 gick väldigt snabbt må jag säga. Väldigt bra betalt för questerna och dessutom låg guilden på en level som gav ytterligare 10% xp och så var jag ju restad så xp'n bara rasade in. Nu börjar nästa fas: Hitta bra utrustning, enchants, gems, levla professions m.m.


lördag 25 december 2010

Julhelg

Julhelg betyder mindre spelande och mer umgås med familjen. Jag spelar även andra spel än wow. Vi spelar istället brädspel och frågespel. Därför blir det inte lika aktivt här på bloggen under några dagar.

tisdag 21 december 2010

Allt gammalt gear utbytt

Så var det då klart. Igår bytte jag ut min sista epic mot nytt gear. Det var ringen Etched Band of the Kirin Tor och trinketen Darkmoon Card: Greatness som höll ut längst. Båda kostade en smärre förmögenhet att införskaffa men jag hade också en väldig nytta av dem. Jag kommer i alla fall behålla ringen eftersom den vid användning teleporterar en till Dalaran, och det kanske kan vara bra att ha. Inte för att jag har så många ärenden i Dalaran längre men det är ju i alla fall en teleport. Trinketen är fortfarande bra. Den ger fortfarande mer attack power än den nya trinketen men övriga stats var den nya bättre på. Kanske växlar lite mellan dem.
Så här ser min avatar ut för tillfället. Som ni ser har jag inga epics kvar. Dock börjar en del av det gröna ersättas av blått gear. Det lilla utropstecknet ni ser vid flera av sakerna innebär att de inte är enchantade ännu. Jag tyckte det var lite oekonomiskt att lägga på dyra enchants på en pryl som man kanske byter ut efter nästa quest. Ska dock ta mig i kragen och lägga på lite billigare enchants bara för saken skull. Inga slots för ädelstenar ännu, så det har jag inte ens börjat fundera på. Gear score uppe på 281 också.


måndag 20 december 2010

Level 83

Det blev precis som jag trodde. När alla quester i Vash'Ir var klara och jag fick min achievement 20,000 Leagues Under the Sea så låg jag på över 90% på level 82. Det tog inte många quester i Mt Hyjal innan jag dingade 83. Questerna där känns lite för enkla nu (förutom en helt omöjlig som utspelar sig i Blackwing Lair) Den får jag nog vänta med eller se till att göra tillsammans med några stycken.

Vet ännu inte riktigt om jag ska köra igenom alla quester i Mt Hyjal eller om jag ska fortsätta någon annanstans. Jag läste en annan blog och där rekommenderades det att man inte skulle köra klart eftersom fasningen gör att vissa delar blir tomma på mobs när man kommit vidare i questserien.

Jag hittade ett perfekt ställe att skinna på. Massor av scraps, Savage Leather och Blackened Dragonscale att skinna från redan dödade mobs. Respawns hela tiden dock som gör att man själv slåss rätt mycket också. De säljer fantastiskt bra på AH så bara inatt gjorde jag ca 1.300G.

Jag tycker att questandet känns lite väl linjärt i Cataclysm. Man måste hela tiden bli klar med en quest för att komma vidare. Det verkar bara vara en tre, fyra olika questlinjer man följer hela tiden och det gör det hela lite tråkigare än förr ärligt talat. Dock har man ju inga problem med questloggen. Loggen riskerar aldrig att fyllas upp till max (25 samtidigt pågående eller inte inlämnade quester som max).

söndag 19 december 2010

Lättare att tjäna guld i Cataclysm















Jag upplever att det är betydligt lättare att tjäna guld i Cataclysm än det varit någonsin tidigare. Jag har sedan jag började spela expansionen dragit in i runda slängar 13.000-14.000 guld netto. Då har jag ändå haft fokus på att questa och inte alls så mycket på att stå på AH och göra affärer. I den här takten är en gold cap på en miljon guld inte onåbar för en sån som jag, men jag antar att intjäningstakten kommer att sjunka allteftersom nya spelare börjar göra affärer igen. Det jag tjänat mest guld på är försäljning av väskor av olika modeller. Inte bara Netherweave Bags utan väskor av alla sorter. Det gäller bara att försöka hålla lite koll på vilka väskor som är efterfrågade på servern och att se till att hålla ett jämnt men ganska lågt inflöde av nya för att priserna ska hålla sig uppe. Jag håller också hela tiden koll på vad materialet till väskorna kostar så jag vet när det är dags att fylla på förrådet eller till och med sälja materialet om det lönar sig bättre.

fredag 17 december 2010

5% extra XP som guildmedlem

Jag har varit utan guild sedan början på WotLK. Eller kanske från det jag jag slutade raida kan man nog säga. Men nu i med att Cataclysm har landat så har jag gått med i en guild igen. Varför då kan man fråga sig? Jo för 5% extra xp som man får när man är medlem av en guild. Guilden är en s.k. leveling guild. D.v.s. en ganska löst sammansatt samling spelare på allt från level 1-84+ som levlar solo eller tillsammans. Man hjälper varandra om man har tid och lust och det är lättare att hitta folk om man vill köra instanser.

Professional Illustrious Grand Master

Så var det första (och antagligen det enklaste) av mina mål avklarade. Igår nådde jag 525 i skinning och fick samtidigt achievement Professional Illustrious Grand Master. Skinning points får man ju av bara farten när man spelar och dödar djur (mestadels fiskar i Vash'Ir), förutsatt att man tar sig tid att skinna också. Har även fått mycket gratis då det ofta ligger döda djur efter någon annan spelare. Tyvärr är inte alla spelare så nogranna med att loota allting på djuret. Om något lämnas kvar (antagligen grått vendor trash) så går det inte att skinna. Hur man nu kan lämna ens grå items, för det ger ju också guld när man säljer det till en vendor. Och många bäckar små blir till slut ett helt kassavalv med guld. Jag vet att många skyller på att de har fullt i väskorna och inte kan bära med sig mer, men det är bara dålig planering enligt min åsikt. Då är man antingen för snål för att skaffa sig rymliga väskor eller också släpar man omkring på alldeles för mycket skräp redan från början. För hur mycket behöver man egentligen?
Jag ska ta och räkna ihop mitt guld i helgen för att se om jag kommit tillbaka till nivån innan Cataclysm startade (det kostade ju en smärre förmögenhet att uppgradera färdigheter för att inte tala om den snabbare flygförmågan som gick till 4000G och det var ju ändå med rabatt då jag är exalted med en hel massa factions), och det ger ju rabatt på alla inköp med 20%. Inte att förakta.

torsdag 16 december 2010

Level 82

Blev level 82 igår kväll när jag fick min achievement som jag berättade om i förra posten. Detta innebär att jag kommer vara nästan eller precis förbi level 83 när jag är klar med alla quester i Vash'Ir. Hur ska jag då göra med Mt. Hyjal? Där är ju questerna också för level 80-82. Ska jag köra dom questerna på min Mage-alt eller ska jag 'börja om' på nya 80-quester med min hunter. Antagligen blir det bådadera. Men då kanske jag sticker mellan med att levla en Goblin och en Worgen upp till 10-20 för att se hur det ser ut i de nya startområdena.

Mera ny utrustning

Nu har jag de senaste 2 dagarna bytt nästan all övrig utrustning. Förutom bracers och en trinket och en ring. Detta enbart genom att köra quester. Priserna på AH är horribla när det gäller nytt gear så det räcker med quester för mig tills jag fått allt intressant upp till level 85. Sedan får man börja finslipa på utrustningen och fundera på vilka stenar som passar i vilka sockets samt vilka enchants som är bra. Nästan allt gear är grönt förutom en blå ring och ett par blå handskar. Min stamina ligger nu på 43694 vilket är nära nog en fördubbling sedan jag startade spela Cataclysm. Item level ligger på 270. 
Nya ringen heter Quel'Dormir Signet RingHandskarna heter Grips of the Kvaldir. Bältet heter Gorgonian Belt. Skorna heter Atoll Treaders, Byxorna heter Legguards of Revelation. Chest heter Crabcracker Chestguard, Halsbandet heter Cowry-Shell PendantEn ny polearm som heter Beakless Polearm och till sist en mantel vid namn Stolen Idra'Kess Drape.

















Passade även på att ta en ny achievement igår Visions of Vashj'ir Past som jag fick efter att ha gjort en lång questkedja där man fick spela som Naga

onsdag 15 december 2010

Feast of Winter Veil Guide

Idag (när servrarna är färdigpatchade och uppe igen) startar Feast of Winter Veil. Ett event som återkommer varje jul. Guiden finns på wowhead och länken hittar du här. Inget nytt sedan förra året men en massa quester och fåniga kläder och såklart achievements om man är lagd åt det hållet (och det är man ju...)

måndag 13 december 2010

What is World of Warcraft?


Blizzard har lagt upp en guide där spelet gås igenom på en ganska hög nivå, men är man en riktig nybörjare så kanske den kan vara nyttig att kika igenom. Speciellt kapitel 2 och 3 kan vara värt en titt om du är ny i spelet. Du hittar en länk till guiden här.

Alchemy 425-525

Har du Alchemy som profession? Här är en guide för att ta sig från 425-525. Guiden ligger på Eviscerated.net men det var på Solo MMO Player jag hittade tipset.

söndag 12 december 2010

Mera gear

Så har jag äntligen kunnat lägga min gamla bössa på hyllan. Min Nesingwary 4000 har fått ge plats för en ny pilbåge. Breathstone-Infused Longbow. Det var på tiden. Bössan har jag haft i evigheter känns det som och som Night Elf hunter så tycker jag det är pilbågar som är förstavalet, men hela level 80 (ej raiddelen då förstås) så har jag tvingats välja bössor av olika modeller. Jag passade också på att komma upp till level 81!

lördag 11 december 2010

Nytt gear

Har kunnat byta ut mina första utrusningsdetaljer. Mina Spaulders of Egotism byttes mot ett par gröna mailskuldror, Scavenged Stormwind Spaulders och en ny trinket har jag fått. Petrified Spider Crab. Den ersatte mitt Darkmoon card: Death som jag hade tidigare. Jag vet att det inte är en huntertrinket, för vad ska jag med strength till? Men den ger rejält med crit och det var bättre än vad jag hade tidigare. Ska tillägga att jag fått dessa från quester i Vash'Ir och att jag fortfarande är på level 80. Jag skyndar långsamt.

Ingen crash men disconnects

Igår och idag har det fungerat bättre. Det verkar som vår internetuppkoppling var seg i förrgår. Igår gick det nämligen att logga in och spela. Dock får jag ganska många disconnects som jag inte riktigt vet vad de beror på. Jag har uppgraderat drivrutinerna till grafikkortet men det verkar inte hjälpa. Ser på internet att många har problem med samma sak, men det verkar inte finnas någon universallösning.

Uppdate 20111-01-20: Såg ett tips om att det kan ha att göra med grafikuppdateringen i samband med expansionen. Ska prova att ställa ner grafiken lite och se vad som händer.

fredag 10 december 2010

Crash

Spelade lite som vanligt igår. Kollade auktioner. Körde lite arkeologi. Stängde ner under middagen. När jag sedan kom tillbaka 2 timmar senare så startar inte wow. Mystiska feltextexter och sedan säger den att wow inte kommer ut på internet och att jag ska kolla min internetuppkoppling! Alla andra program fungerar som de ska, Har ingen aning om vad som är fel :( Typiskt när man precis köpt spelet och tagit ett halvårsabonnemang...

torsdag 9 december 2010

Archeology

Det var så stimmigt på quest huben vid skeppet igår så jag tog och hearth-stonade tillbaka till Stormwind. I stället så började jag köra lite Archeology. Bl.a. för att man nu kan flyga runt i gamla världen vilket gör att det går rätt fort att ta sig från plats till plats. Det utökade antalet flight points har ockkså gjort det lättare att resa. Man behöver oftast inte springa genom hela zoner för att ta sig mellan olika dig sites. När du använder Archeology så är det bra om du flyttar ner både den lilla spaden och även den andra ikonen ner till din action bar. När du kommer till en dig site så klickar du på spaden och då kommer det fram ett lite sökverktyg. Det ser ut som en kikare. Kikaren pekar åt vilket håll närmaste artifakt (eller fragment av artifakt närmare bestämt) finns och en lampa visar rött, gult eller grönt beroende på hur nära fragmentet man är.
Det tar några grävningar för få en känsla för hur nära man är beroende på färgen på lampan. När du sedan hittar ett fragment är det bara att klicka på den så är den din. Det finns tre fragment på varje plats, men det krävs ett trettiotal för att man ska kunna föra samman alla fragmenten till en artifakt. Dessutom så finns det flera typer av artifakter. Dvärg, troll och  fossil har jag för mig. Det är när du klickar på den andra ikonen du lade på din action bar som du kan se hur många fragment av respektive artifakt du har hittat. När du lyckats hitta tillräckligt många fragment så kan du sammanföra dem till en artifakt och på lägre levels så blir det grå och vita saker, men ju högre upp du kommer desto finare saker hittar du. Påminner lite om fiske men är mer varierat då man måste resa runt och kika på världen också. Lycka till med skattjakten! Se även denna post som också innehåller en länk till ett filmklipp där allt gås igenom.

tisdag 7 december 2010

Första intrycket

Så har jag då fått det installerat. Gick som en dans. Passade på att uppgradera Leatherworking, First Aid, Cooking, Fishing, Flying och Archeology. Går väldigt mycket guld att uppgradera allting. Tur att man är stadd vid kassa så man slipper prioritera. Fick direkt en quest när jag loggade in att ta mig till nordöstra delen av Stormwind. Där fick jag ett par nya quester. Bl.a. en som innebär att ta båten till Vashj'Ir. Ganska lång väntan på båten, men det är samtidigt ett event där man får höra soldaterna prata och förberedea sig för strid. Sedan följer båtresan som tar ett par minuter (när man väl har hittat dit så kan man i fortsättningen ta sig dit via en portal från Stormwind, ligger lite nordväst om Stormwind Keep). Väl framme börjar undervattenskriget. Massor med Nagas och andra fulingar som vill bråka. Märker att jag blivit ringrostig när det gäller att fajtas mot höglevlade motståndare men det kommer nog tillbaka vad det lider. Hittade ett fartyg som fungerar som quest hub så där blir jag nog en stund. Dyk bara ner under vattnet och simma lite norrut. Därnere ligger ett skepp upp och ner under vattnet. Det kommer bubblor från det så man ska veta vilket det är. Dyk bara ner under skeppet och ta dig in. Där börjar första questen. Lite ovant att fajtas under vattnet. Precis som i verkligheten så blir perspektivet lite annorlunda, men man vänjer sig snart. Jag har skinning på min maingubbe så han hade fullt upp att städa upp efter andra. Inser att jag missade att lära mig nya nivån av skinning så jag får inga poäng när jag skinnar. Får tänka på det nästa gång jag är i Stormwind. Mängden spelare gör att att mobsen respawnar i princip omedelbart, vilket gör det besvärligt att hitta bra platser att slåss på i röran. Ofta får man flera stycken på sig under striden.

Flyga i gamla världen

Fick min kopia på  Elgiganten för 148kr. Rena kapet jämfört med andra.
Fantastiskt att kunna flyga över Stormwind! Vilka vyer och man ser verkligen vilken metropol det är.

Cataclysm är här!

Så är den då äntligen här! Jag har fortfarande inte köpt min kopia ännu. Det blir i eftermiddag på väg hem från jobbet. Hittade ett extrapris på den. 148kr får ju betraktas som ett kap (om det nu finns några kvar när jag kommer), annars får det bli på stormarknaden där det finns kopior i överflöd. Dock kunde jag konstatera i morse innan jag stack till jobbet att jag tjänat dryg 1.100G under natten på mina väskor. Inte illa! Nu missar jag dock större delen av dagen så jag får se hur det blir till kvällen med inkomster.

måndag 6 december 2010

Releasen närmar sig.


















I morgon 7 december är det alltså dags!! Cataclysm släpps och det blir till att börja levla igen. Kul, det var ett tag sedan. Har inte förbokat spelet för både med Wrath of the Lich King och Burning Crusade försökte jag förboka för att vara säker på att den skulle ligga i brevlådan när jag kom hem från jobbet på releasedagen, men tji fick jag båda gångerna. De kom först dagen efter, eftersom de skickades först på releasedagen. Den här gången ska jag ut på stan under lunchen och köpa mitt exemplar.

lördag 4 december 2010

Mining i Cataclysm

Har du mining som profession? I så fall finns det en bra guide för att levla mining i Cataclysm här. All credit till  Kaliope som har mer utförlig information än tabellen nedan.

LevelNode TypeLocations
425Obsidium DepositVashj'ir, Mount Hyjal, Deepholm
475Elementium VeinDeepholm, Uldum, Twilight Highlands
500Rich Elementium VeinDeepholm, Uldum, Twilight Highlands
525Pyrite DepositUldum, Twilight Highlands

Instanser per level

Här är en lista med alla instanser i gamla världen (level 1-60). Listan visar vid vilken level det är läge att köra respektive instans. Originalposten finns här.

The Deadmines
Level Range: 15-21 (10)

Ragefire Chasm
Level Range: 15-21 (10)

Wailing Caverns
Level Range: 15-25 (10)

Shadowfang Keep
Level Range: 16-26 (11)

Stormwind Stockade
Level Range: 20-30 (15)

Blackfathom Deeps
Level Range: 20-30 (15)

Gnomeregan
Level Range: 24-34 (19)

The Scarlet Monastery - Graveyard
Level Range: 26-36 (21)

The Scarlet Monastery - Library
Level Range: 29-39 (21)

The Scarlet Monastery - Armory
Level Range: 32-42 (21)

The Scarlet Monastery - Cathedral
Level Range: 35-45 (21)

Razorfen Kraul
Level Range: 30-40 (25)

Maraudon - Purple Crystals
Level Range: 30-40 (25)

Maraudon - Orange Crystals
Level Range: 32-42 (25)

Maraudon - Pristine Waters
Level Range: 34-44 (25)

Uldaman
Level Range: 35-45 (30)

Dire Maul - East
Level Range: 36-46 (31)

Scholomance
Level Range: 38-48 (33)

Dire Maul - West
Level Range: 39-49 (34)

Razorfen Downs
Level Range: 40-50 (35)

Dire Maul - North
Level Range: 42-52 (37)

Stratholme - Main Gate
Level Range: 42-52 (37)

Zul'farrak
Level Range: 44-54 (39)

Stratholme - Service Entrance
Level Range: 46-56 (37)

Blackrock Depths - Prison
Level Range: 47-57 (42)

Blackrock Depths - Upper City
Level Range: 51-61 (42)

The Sunken Temple
Level Range: 50-60 (45)

Lower Blackrock Spire
Level Range: 55-65 (48)

Upper Blackrock Spire
Level Range: 55-65 (48)

fredag 3 december 2010

Överlevnadsguide för PVE-spelare i Cataclysm

Flame Shock har skrivit en guide som samlar ihop mycket av det som är nytt i Cataclysm. Länken till hans sida är här. Tänk på att alla professions nu sträcker sig upp till 525 så ett besök hos respektive tränare är ett måste för att kunna levla vidare från 450.
För att kunna köa upp för instanser måste man först upptäcka ingången. Se min tidigare post om var ingångarna ligger. Plus mycket mycket mer. Läs hans post!