tisdag 29 mars 2011

Stats

Vilka stats ska man satsa på som hunter och i vilka är viktigast? Enkelt kan man följa nedanstående tips beroende på spec:

Beastmaster: Hit (till 5% hit cap är uppnådd) > Agility > Mastery > Crit > Haste
Marksman och Survival: Hit (till 5% hit cap är uppnådd) > Agility > Crit > Mastery > Haste

Välj utrustning som har Stamina - Agility plus de sekundära stats som passar speccen bäst. Välj inte utrustning som har strength, intellect eller spirit.

Se till att använda gems som ger agility så långt det är möjligt (om inte stat-bonusen blir väldigt bra genom att använda en sten av samma färg som själva infattningen).

Se till att all utrustning har enchants som ger effekt enligt ovan.

Använd reforge för att tweaka ut det sista ur varje utrustningsdetalj.

Se till att använda flaskor, scrolls och mat som ger Agility eller den stat som behöver mest boost.

Ha rätt djur framme för att ge gruppen extra buff.

See Raptor in Zul'Gurub





















Om man kör questen See Raptor i Stranglethorn Vale så visas en skriptad sekvens där man kan se lite av Zul'Gurub under en rundvandring under ledning av Bloodlord Mandokir. Det roliga är att trots questen är på level 27 så ser man mobsen som level +81elite. Det hänger nog ihop med att Zul'Gurub kommer som ny heroicinstans i patch 4.1. Questen får man från Priestess Thalia.



måndag 28 mars 2011

Exalted med Thorium Brotherhood

De nya questerna i Searing Gorge gav en boost åt min reputation med Thorium Brotherhood och med en extra sväng till Black Rock Depths och Black Rock Spire och inlämning av några hundra insamlade Dark Iron Residue så nådde jag ett av de mål jag aldrig trodde jag skulle uppnå. Nämligen att bli exalted med Thorium Brotherhood och som grädde på moset blev det den 30 faction som jag blev exalted med så jag fick en achievement för det som tack för besväret också. Väldigt skoj så nu ska jag hälsa på Lokhtos Darkbargainer i baren i BRD och köpa alla LW-patterns som jag saknar, men även kolla om det finns något intressant som jag kan sälja vidare på AH för en liten nätt vinst.

fredag 25 mars 2011

Achievements

Jag har varit lite trött på att köra de dagliga questerna i Tol Barad så jag har de senaste dagarna satsat lite extra på att skaffa mig några nya achievements. Det finns en hel drös med quest-achivements man kan få genom att köra x antal quester i respektive zon i gamla världen. Först ut för mig var de två sista questerna i Bloodmyst Isle. Fick leta en bra stund innan jag hittat dem. Cruelfin på södra stranden släppte en quest och prinsesan som var fången i lägret nere i sydöst släppte den andra. Passade samtidigt på att levla archaeology upp till 405 och fick Digger och Diggerer och igår kväll tog jag de sista questerna i Tanaris.

tisdag 22 mars 2011

Exalted med Ramkahen

Det två dagliga questerna Fire from the Sky och Thieving Little Pluckers ger 440 reputation per dag. Efter en hel del nötande så är jag äntligen exalted med Ramkahen. Detta har gett mig två nya mounts för 80G styck. Nämligen Reins of the Brown Riding Camel och Reins of the Tan Riding Camel vilket gav mig en ny achievement: One hump or two?

måndag 21 mars 2011

Blizzard 20 år

Hittade en trevlig 'dokumentär' på Blizzards hemsida. De berättar själva om de första 20 åren från då de kallade sig Silicone&Synapse till Blizzard av idag. Ganska översiktlig men kul ändå. Dokumentären hittar du här.



söndag 20 mars 2011

fredag 18 mars 2011

Harley!

En ny mount! En Mekgineer's Chopper  för den facila summan 14.500G och en achievement till det. Bra fredagkväll.



torsdag 17 mars 2011

Epic moments 2

Jag kommer ihåg en av de första gångerna jag såg The Deadmines. Det var fem stycken oerfarna spelare som bestämt sig för att söka sin lycka i instansen. Inte speciellt höglevlade någon av dem och inte heller kunniga i shot rotations eller hur de skulle maximera sitt spelande för att göra så mycket nytta som möjligt. En bit in i instansen kom de till en öppning med en lång ramp neråt och massor av mobs som stod i grupper som de skulle förbi. De tog sig an den första gruppen och började slåss. Deras warlock fick den brillianta iden att använda mind control på en av motståndarna. Han lät den spring ut i mitten och falla ner till botten. Alla skrattade åt den goda iden och kämpade vidare. Efter några sekunder märker de att det rör på sig längst ner och helt plötsligt ser de att hela rummet helt plötsligt får för sig att anfalla dem som står längst upp. Wipe så klart! Hur många mobs som helst som bara kastar sig över dem. De fattade först ingenting. Sen insåg de vad som hade hänt. Den mindcontrollade motståndaren hade överlevt fallet och satt fart upp mot dem igen och samtidigt dragit med sig alla han passerade på vägen upp till dem. Det var verkligen en otrolig syn att se hela rummet komma rusande på det sättet och alla lärde sig att mind control kanske inte var den ultimata lösningen i just det fallet :) Kul minne i alla fall och en syn man sent ska glömma.

onsdag 16 mars 2011

Exalted med guilden

För ett par dagar sedan blev jag exalted med min guild. Jag tror att jag var den första som blev det eftersom jag låg högst på listan när man kikade på hur mycket jag gjort för guilden. Jag trodde det skulle bli en achievement eller i alla fall basuneras ut i guilden, men icke. Ett litet meddelande till mig själv som sa att jag var exalted. Punkt slut. Lite av en besvikelse ärligt talat. men men...

tisdag 15 mars 2011

Äntligen ett grafikkort!

Igår installerade jag mitt nya grafikkort. Tack Komplett.se för snabb leverans. Det blev ett Gainward GeForce GT 440 och det fungerade finfint. Efter installation av nya drivrutiner så kunde jag ställa upp grafiken på 'Ultra' och verkligen njuta av omgivningarna. Dock ser jag nu att processorn är nästa flaskhals så jag fick ställa ner en del inställningar en del, men huvudintrycket blev i alla fall att jag aldrig sett WoW så snyggt som nu.

måndag 14 mars 2011

Rare artifact

Igår fick jag min första rare artifact. En liten gynnare som heter Fossilized Hatchling.







Den gjorde att jag även fick en ny achievement, nämligen I had in my hand. Vilket i sin tur gjorde att jag nu kan bära titeln "Assistant Professor" vilket var en av de saker jag jag har jagat den senaste tiden.

Mer Zul'Gurub och Zul'Aman

Hittade lite mer information om Zul'Gurub som tillsammans men Zul'Aman kommer de två nya 5-man heroic tier-2 instanserna. De placerar sig alltså mellan vanliga heroic instanser och raidinstanser och kommer att kräva 346 i itemlevel. En ny quest-line kommer dra igång hela berättelsen runt Zul'Gurub så är du nyfiken så kan du följa länken och tjuvkika på vad som väntar.
På tal om itemlevel. Om du är osäker på den så kan du antingen kika på din gubbe med hjälp av 'C'. Under all information i högerspalten så finns genmomsnittlig itemlevel angiven, eller så kan du gå till Blizzards armory och söka fram din gubbe. Där kan du även söka på andra spelare och se vilken itemlevel de kommit upp i.

lördag 12 mars 2011

Ännu nyare grafikkort

Jag beställde ett nytt Nvidiakort idag efter fadäsen med Radeonkortet. Gainward GeForce GT 440 heter det och har 1Gb minne och GDDR5-kretsar. Hoppas innerligt att det ska fungera.

fredag 11 mars 2011

Grafikkort

Det var tydligen inte helt enkelt att byta från Nvidia till Radeon. Jag har inte lyckats få igång kortet och det verkar ha att göra med att jag har en gammal hem-pc. Jag har läst på forum på nätet att det kan bli avsevärda problem med speciellt HP-datorer. Jag har skickat tillbaka kortet och kommer att beställa ett Nvidia-kort istället. Hoppas det går bättre.

onsdag 9 mars 2011

Nytt grafikkort

Mitt gamla Nvidia grafikkort började bete sig underligt för ett litet tag sedan. Det var ett 7800GTS. I en gammal dator hade jag ett lite nyare kort som jag stoppade in temporärt. Det var ett Nvidia 8500GT. Till min förvåning hade det kortet betydligt sämre prestanda än det gamla vilket gjorde att jag fick ställa ner inställningarna i WoW rätt ordentligt. Inte kul att spela och det hackar trots det. Nu vet jag att WoW är ganska CPU-krävande, men jag vill ändå få tillbaka den grafikprestanda jag hade tidigare. Jag är inte speciellt kunnig på området så det blev till att googla ordentligt. Nu har jag beställt ett Radeon HD5670 som jag hoppas ska göra susen. Det låg inom mitt prisintervall och rekommenderades för WoW. Jag har heller inget för att köpa ett alltför flashigt kort då det skulle leda till större krav på strömförsörjningen tex. Jag beställde det i förrgår och har nu kunnat följa kortet på sin resa genom Sverige från Komplett.se och hem till mig. Igår natt var kortet i Örebro och blev sorterat. Nu i natt var kortet i Jönköping och blev återigen sorterat och nu på morgonen såg jag att brevavisering skickats ut till kund (mig alltså). Innebär detta att jag får kortet idag eller måste jag vänta ytterligare en dag innan jag får det? Vi får se...

måndag 7 mars 2011

Egoismen breder ut sig

Det senaste året har jag noterat en ganska tråkig trend i WoW. Nämligen att spelet blir mer och mer ego-inriktat och anonymt. Förr var det så att man bara försökte ställa till det för spelare från den andra 'factionen' dvs Horde. Tex genom att sno skinnning och mining framför näsan på dem. Nu är det exakt samma fenomen inom den egna sidan. Alla spelare utnyttjar till och med sina extraförmågor för att nå först till ett questmål, en miningnode eller försöker sno skin av en annan spelare som precis håller på att loota sitt byte. Så var det definitivt inte förr. Jag tror det har att göra med att spelet blivit mer anonymt. Tex via dungeon finder när man inte ens behöver spela med spelare från den egna servern. Man kan bete sig hur som helst utan att få dåligt rykte. Jag tror det är en dålig utveckling och det kommer att leda till att spelet kommer att dö ut. Spelet har gått från ett väldigt socialt spel (även om man solospelade mycket) till att ha blivit ett asocialt spel där ingen bryr sig om att hjälpa varandra. Man skrattar åt andras misstag m.m. Lite som skolgården...

Ingångar till instanser

Man behöver inte längre ha upptäkt ingången till den instans man är intresserad av att köra när man kör  Dungeon Finder har jag förstått. Detta ändrades i den förra patchen 4.0.6.

onsdag 2 mars 2011

Ny utrustningskoll

levelcap rekommenderar man denna sida. Här kan du ladda in din gubbe/gumma och få tips om hur du ska förbättra utrustningen på den. Mycket enkel och informativ, vilket för mig gör att jag ändå måste skaffa mig trinketen från Tol Barad. Glädjande nog kan jag också se att jag redan har tre utrustningsdetaljer som räknas som best-in-slot innan raid.

Epic Moments 1

Jag har en hel del minnen från tidiga WoW när jag var en alldeles nybakad NE hunter. Jag hade levlat upp i Teldrasil och hittat fram till Darnassus. Jag höll fortfarande på och försökte klura ut mina första förmågor och hur jag skulle använda dem. Världen kändes enormt stor och jag kände mig liten och svag och hade väl bara några coppar i fickorna och en liten väska jag fått som belöning för en quest. Efter att ha kört några quester  som hörde till Darnassus fick jag till slut en quest som pekade mig i riktning därifrån. Jag var som sagt väldigt ny i den här världen och det mesta var nyheter, hade inte ens ett pet ännu. En dag hittade jag ett ställe bakom banken som såg spännande ut. Jag sprang dit och kikade och plötsligt blev jag teleporterad någon annanstans. Jag hade ingen aning om var jag hamnat utan hoppade raskt tillbaka in i teleporten och befann mig snart i säkerhet igen. På kartan kunde jag se att jag hittat något som hette Rut'Theran Village. Väl tillbaka där uforskade jag en del i Rut'Theran Village. (lilla byn i söder)
















Jag hittade fram till en NPC som stod tillsammans med några fåglar. Klickade förhoppningsfullt på den men fick till svar att jag inte kunde flyga någonstans. Efter ett tag noterade jag att det fanns ett fartyg ute på vid piren som kom och gick med jämna mellanrum. Jag sprang dit och ställde mig att vänta. Efter vad som kändes som en evighet kom det ett fartyg och lade till. Jag klev ombord och straxt bar det iväg. Efter en stund kom jag fram till en annan pir. Jag hade kommit fram till Auberdine! En enormt lång pir.



















Jag såg ett annat fartyg och sprang fram dit och klev ombord och så bar det av igen. Nu seglade fartyget iväg och en karta kom fram och jag insåg att jag höll på att ta mig till nästa kontinent. Gulp! Väl framme vågade jag inte ens kliva av fartyget för på piren stod ett antal höglevlade NPC'r Jag kommer inte ihåg om jag kunde se deras level eller om det bara visades en dödskalle.

















Jag hade i alla fall upptäckt Menethil Harbor. Men jag ville så fort som möjligt tillbaka till den relativa säkerheten i Auberdine. Väl tillbaka i Auberdine så förstod jag att det var där jag skulle tillbringa den närmaste tiden med att levla upp från level 10. Jag såg på kartan igen och världen kändes ännu större än förut

tisdag 1 mars 2011

Ny häst

Har precis skaffat mig en av två mounts från Baradin's Wardens. Den heter Reins of the Spectral Steed och är en genomskinlig häst. Nu har jag bara kvar att nöta ihop commendations till den sista. Reins of the Drake of the West Wind. Den kräver 200 commendations och jag har just nu ett trettiotal så det lär ta några dagar innan jag är klar där. Jag är lite sugen på att skaffa mig en motorcykel och köra runt med i Tol Barad, men det svider lite att lägga 16.000G på en sån, även om jag har resurserna till att köpa den. Jag jobbar ju också på att bli exalted med Ramkahen för att skaffa en eller båda kamelerna (Reins of the Brown Riding Camel eller Reins of the Tan Riding Camel) samtidigt som jag håller utkik efter 'bonuskamelen' Reins of the Grey Riding Camel som man har chans att få om man råkar stöta på en Mysterious Camel Figurine som eventuellt teleporterar en till The Steam Pools där man träffar på Domus the Camel-Hoarder. Om du besegrar honom så får du din grå kamel. Alla figuriner fungerar inte som teleporter, utan en del ger en hög med damm som visserligen ger 25G men ingen chans att skaffa den grå kamelen. Det är ju också så att när man skaffar en av dessa tre kameler så får man en achievement 'One Hump or Two'.
Räknade efter lite snabbt att jag har 18 dagar med daglig quester innan jag blir exalted med Ramkahen och mellan 10-28 dagar (beroende på hur många commendations jag kan skaffa mig varje dag) innan jag kan skaffa mig draken från Tol Barad. Som jag skrev i en tidigare post. Det är bara att nöta på.