fredag 25 februari 2011

Pet på rätt nivå

I nästa patch (4.1.0) så kommer de pets man tämjer att få samma level som man själv är på. Det har tidigare varit 5 levels under om det varit ett pet som varit mer än 5 levels under en själv. Denna förändring kommer att bli en stor hjälp, för i och med Cataclysm så måste man ha många pets till hands när man ska köra instanser, eftersom olika pets ger olika buffar till gruppen.

Zul'Gurub kommer tillbaka!?

Enligt de första patch notes som gäller 4.1.0 så är Zul'Gurub på väg tilbaka. Nu som level-85 heroic instans. Zul'Gurub var den första raidinginstans som jag spelade på det som det var den högsta man kunde spela när man nått 'end play' i Vanilla WoW (level 60-tiden). Vanilla för den delen. Det var betydligt svårare än nu för tiden kan jag meddela. Var man inte fullt gäng i instansen så kunde man glömma det hela. Nu kommer det krävas en genomsnittslig item-level på 346 för att komma in i instansen för att få chans att rolla på level 353-epics. Samma sak gäller för övrigt Zul'Aman.

Behöver inte längre vara i grupp

Något som många inte insett ännu är att man inte längre (sedan patch 4.0.6) behöver vara i grupp för att få credit för vissa gruppquester. Det räcker att man är med och skadar mobben för att man ska få sin 'quest-kill' eller kunna loota något speciellt quest-item. Detta gäller tex Hajen (Shark Tank) och Problim i Tol Barad, men en hel del andra questmobs också. Detta är tacksamt då det tidigare alltid endast var den som taggade mobben först som kunde genomföra questen, vilket i sin tur ledde till långa köer vid en del questmobs där alla helt frenetiskt försökte vara den som taggade först.

Kort om tid i Tol Barad?

Om man ska köra de dagliga questerna i PVP-delen av Tol Barad och det är väldigt kort om tid tills nästa fajt, prioritera då att köra de tre questerna nere i den underjordiska del som är öppen. Dessa quester slumpas nämligen fram så nästa gång alliance har Tol Barad kan det vara tre andra quester i en annan underjordisk del som är aktuella. Detta gör att man med lite tur kan köra 9 quester där (tre i respektive underjordiska del) och dessutom de tre andra (Problim, Krokodilerna och Hordeinfanteriet) plus de 6 quester som ges i den andra delen av Tol Barad. Alltså sammanlagt upp till 18 quester. Det kan ju vara bra att tänka på om man samlar till någon speciell PvP-utrustning och vill snabba upp insamlandet av commendations. De ger ju även en del guld.

onsdag 23 februari 2011

1337

Jag fick min 1337:e besökare här på bloggen i dag på morgonen. Eller rättare sagt min 1337:e sidvisning. För oss nördar betyder just siffran 1337 något lite extra. På nördspråk kan det utläsas 'leet', vilket står för elit, och det är ju lite kul.... kanske.... :)

tisdag 22 februari 2011

Macro

Warcraft Hunters Union har en alldeles förträfflig guide över användbara macros som en hunter kan behöva. Läs och spara dina egna favoritmacros.

måndag 21 februari 2011

Fy för fasade quester

Flög upp till Gilneas för att utforska lite med min level-85 hunter. Väl där inser jag att det är stendött. Inte ett liv så lång ögat kan nå. Allt liv som finns lever i de fasade questlinjerna. Har utforskat en del med min worgen, men jag ville se om det gick att göra något med min hunter eftersom jag noterat att jag fastnat på 5999/6000 i friendly och jag vet inte riktigt hur jag tar mig vidare. Risken är väl att man måste skaffa sig en Gilneas-tabard och köra heroic-instanser för att få mer reputation? Hur man nu gör det...

Nytt Gear

Har lyckats ta mig upp till itemlevel 340. Detta utan att köra några instanser än så länge. Min uppkoppling har varit alldeles för opålitlig för att våga satsa på instanser när man när som helst riskerat att bli disconnectad. Dock har jag sedan omstarten av routern knappt märkt av några problem med disconnects. Några enstaka men det är med flera dagars mellanrum. Det jag borde göra nu är att se över mina enchants igen. Jag ligger dessutom 10 poäng för högt i +hit och det borde jag tweaka lite bättre för att pricka 961 mer exakt.

Nöta på

Ibland hamnar man i lägen då det inte finns några framsteg att skriva om utan man mer eller mindre bara nöter på i spelet. De saker jag jobbar med just nu är:

Funderar även lite på att börja kolla in vilka achievements som finns inom räckhåll

lördag 19 februari 2011

Loota allt!

Jag har svårt att förstå de spelare som inte lootar allt som går på en mob utan lämnar grå eller 'värdelösa' saker. Dessa saker ger tillsammans ganska mycket guld i slutändan, 'många bäckar små' om man så säger. Dessutom så ställer det till det för alla som har skinning som profession. Är inte allt lootat på en mob som går att skinna så går det inte att skinna. Mycket irriterande att se massor med djur ligga döda runt om i Azeroth och så går det inte ens att skinna!

torsdag 17 februari 2011

Spindlar

Upptäckte för några dagar sedan att det sedan patcth 4.0.6 går att skinna spindlarna (Darkwood Broodmother och Darkwood Lurker) i Darkwood i Tol Barad Peninsula. Mycket praktiskt om man behöver Savage Leather. Det gäller för övrigt även Baradin Fox numera. Spindlarna och rävarna släpper ibland även Strange Bloated Stomach som ger olika volatile's

måndag 14 februari 2011

Guld i mängder

Den senaste tidens flyt vad gäller drops har gjort att jag äntligen nått ett av mina tidiga mål, nämligen att komma upp i +214.000 Guld. Tidigare, innan 4.0.3 så låg ju gold cap på den nivån. Den har ju nu höjts till en miljon (minus en coppar), men det var ändå en väldigt speciell känsla att nå upp till gamla gold cap. Frågan är nu om jag ska använda guldet till något vettigt eller om jag ska gneta på mot miljonen. Det går ju en del pengar på enchants och gems när man byter ut utrustning, men det flyter samtidigt in en hel del när man kör sina dagliga quester. Dock märker jag att det är lätt att bli lite snål när man har ett ekonomiskt mål och inte sparar till en speciell sak. Får fundera lite.

Max i Leatherworking

Igår tog jag mig samman och levlade upp de sista 16 poängen i leatherworking. Jag låg på 509 och tillverkade gröna hjälmar tills jag kom upp till 510. Då måste man iväg till Twilight Highlands och köpa nya recept. De kostar 10 Heavy Savage Leather per styck och dessutom så kräver varje recept 10 Heavy Savage Leather tillsammans med ytterligare en eller två ingredienser för att man ska kunna tillverka något som ger skill up. Det blev till att grinda Savage Leather under ett par timmar. Det räcker dock med tre recept för att ta sig hela vägen upp till 525. Vid 510 öppnas ett antal recept och det är bara att välja något av dem och grinda på. Nästa grupp öppnas när man når level 515 och den tredje gruppen öppnas när man når 520. Det finns en uppsjö med recept att välja på så ta den som ser ut att ge bäst utdelning på AH eller om man kan använda den själv. I fortsättningen kommer jag spara allt Savage Leather för att undan för undan köpa resterande recept. Jag gör samma sak med cookingrecept för den delen.

Mer förtjänst

Från samma krokodil som gav mig  Dory's fick jag även Formula: Enchant Bracer - Agility. Visste inte riktigt vad det var först men på wowhead stod det bland kommentarerna att den var ny i 4.0.6. Den verkade gå för rena fantasipriserna på olika realms men det finns ingen statistik på den från mitt AH ännu. Jag annonserade ut den i chatten och noterade samtidigt att en annan lagt upp samma formula på AH för 18.000G Jag sålde den på några minuter för 12.000G via trade chat. Den krokodilen bar på rejält värdefulla items visade det sig och en lycklig hunter gjorde en mycket god affär.

lördag 12 februari 2011

God förtjänst på artifacts

Som jag tipsade om tidigare så skulle man spara sina artifacts man fått när man levlade archaeology. Det var ett riktigt bra tips visade det sig. När jag nu sålde mina artifacts (genomgående grå items) så inbringade de mellan 1g och 50g per styck och jag hade ungefär en väska fylld med dem. 212G blev förtjänsten mot ett par G som hade varit fallet om jag sålt dem innan patchen.

fredag 11 februari 2011

Epics FTW!!!

Jag har spelat WoW i cirka 5 år och på hela den tiden så har jag fått en enda epic via world drop. Det var Ardent Custodian. Dock var jag redan långt förbi i level vid det laget och kunde ändå inte använda den eftersom det var/är en Mace. Men de två senaste veckorna verkar turen ha vänt. Först droppade Blokade's Lost Shield från en random-mob i Tol Barad. Den sålde jag för 9.000G på AH. Och igår kväll droppade Dory's Finery från en krokodil i Tol Barad. Priset på AH skulle ligga på mellan 22.000G och 30.000G, men jag behövde den själv så efter lite funderande så bestämde jag mig för att behålla den. Guld har jag så det räcker ändå. Men i alla fall, min första Epic i Cataclysm. Jippieee! Gick upp till 337 i item level på köpet.

onsdag 9 februari 2011

Sälj Archaeology-artifacts en och en

Har sett på forum att det finns en bugg i 4.0.6 när man ska sälja artifacts till Vendors. Många har säkert sparat en massa artifacts för att kunna sälja dem till de nya betydligt högre priserna som kom i och med den senaste patchen. Dock finns det en bugg som gör att om du har flera artifacts av samma sort och försöker sälja hela stacken så får du bara betalt som om du sålde en enda. Dela alltså upp stacken och sälj dem styckevis så du inte förlorar guld.

tisdag 8 februari 2011

Patch 4.0.6

Vad jag förstår så är det dags för den nya patchen att installeras på onsdag. Den heter 4.0.6 och här kan du se senaste patch notes. Nedan ser du ett utdrag vad som gäller specifikt för hunters, men det är en del del andra intressanta uppdateringar så följ länken och kika på övriga ändringar. Patchen innebär troligen att det är dags att byta meta gem i hjälmen för oss hunters. Agile Shadowspirit Diamond heter den nya stenen som sitter som en smäck för hunters. Dock innebär det en del extra plock eftersom den här stenen har andra krav för att aktiveras än vad den tidigare hade. Nu krävs det minst tre stycken röda stenar. Har man mycket guld och den hjälm man tror sig behålla ett bra tag (och är Jewelcrafter) så är Delicate Chimera's Eye ett bra val. den ger  +67 i agility. För oss andra blir det till att stoppa in minst tre stycken Delicate Inferno Ruby som ger +40 agility. Det kommer också en ny enchant för bracer. Se länk här.


  • Aimed Shot weapon damage has been increased to 200%, up from 150%. In addition, the base cast time has been reduced to 2.4 seconds, down from 3.
  • Arcane Shot damage has been increased by 15%.
  • Aspect of the Wild, Aspect of the Hawk, and Aspect of the Fox can now be cast while mounted.
  • Hunters can now use Auto Shot while moving! Lite läskig denna. I alla fall för mig som brukar använda springknapparna för att att inte skjuta på mobs. Nu måste man slå på och av autoshot. Fördelarna är att man nu kan skjuta samtidigt som man springer och använder man då strafing. Alltså knapparna q och e för att springa 'snett' så kan man skjuta hela tiden medans man kitar runt moben i en stor cirkel.
  • Casting Trap Launcher, Distracting Shot, and Scare Beast now cancel Auto Shot when cast. This is to make it easier to crowd control creatures with Auto Shot while moving enabled.
  • Concussive Shot duration has been increased to 6 seconds, up from 4.
  • Deterrence now provides 100% chance for melee attacks to miss instead of 100% parry chance. This means that attacks that cannot be parried, notably some rogue abilities, can now be prevented by Deterrence, and the hunter will gain the benefit of Deterrence even if disarmed.
  • Dust Cloud's cooldown and duration have been modified to make it closer aligned with Tailspin (same effect, different pet).
  • Freezing Trap now has a PvP duration of 8 seconds.
  • Kill Command's damage has been increased by 20%.
  • Kill Shot's attack power scaling has been increased by 50%.
  • Master's Call now has a 35-second cooldown, down from 1 minute, and its range has been increased to 40 yards, up from 25. In addition, the visual effect is more obvious.
  • Wing Clip now has a PvP duration of 8 seconds.
  • Talent Specializations
    • Beast Mastery
      • Animal Handler now provides a passive 25% bonus to attack power, up from 15%.
    • Marksmanship
      • Chimera Shot's overall damage has been increased by roughly 50%.
      • Wild Quiver (Mastery): Chance for this to trigger per mastery has been increased by approximately 17%.
    • Survival
      • Black Arrow damage has been reduced by 15%.
      • Explosive Shot damage has been reduced by 15%.
      • Hunter vs. Wild has been increased to 5/10/15% Stamina, up from 4/8/12%.
      • Into the Wilderness (passive) has been reduced to a 10% Agility increase, down from 15%.
  • Pets
    • Pets now have 70% of the master's armor, rather than a different value based on which type of pet they are.
    • Shale Spiders now correctly have a special ability (Web Wrap).
    • Bad Manner (monkey) now properly breaks from damage.
  • Glyphs
    • Glyph of Concussive Shot redesigned. It now limits the maximum run speed of the target while Concussive Shot is active.
  • Bug Fixes
    • Cobra Shot now properly increases the duration of the Serpent Spread Serpent Sting.

måndag 7 februari 2011

The Elder

Nu kan man alltså lägga till "The Elder" till sitt namn. Jag avslutade nämligen "Elders of the Dungeons" i helgen, vilket var den sista achievementen för mig innan hela meta achievementen blev klar och jag fick titeln. Själva iden med att åka Azeroth runt och klicka på alla elders kan ju tyckas lite udda. Speciellt när man för varje elder får ett litet brev i posten där den elder man besökte uttrycker sin tacksamhet att man besökt dem. Se denna seriestrip från Dark Legacy som fångar känslan perfekt.

torsdag 3 februari 2011

Inga mer disconnects?

Sedan jag startade om routern för en vecka sedan har jag bara haft en enda disconnect, och den kom när jag alt+tabbade. Jag har alt+tabbat ofta sedan dess men det har inte blivit några fler disconnects. Som det ser ut verkar alltså omstarten ha gjort susen. Jag håller tummarna och spelar på.

tisdag 1 februari 2011

Hunter Gems

Vilka gems ska man ha som hunter? I och med Cataclysm så är det ganska enkelt. Satsa på agility så långt det går. I blå och röda slots föreslår jag därför Delicate Inferno Ruby. I gul slot Deadly Ember Topaz och som meta: Chaotic Shadowspirit Diamond. Det man dock måste ha i åtanke är att se till att Metastenen alltid är aktiv och kravet för detta lyder: "Requires more blue gems then red gems", alltså fler blå än röda stenar. Det innebär att man måste ha minst en blå eller lila sten, tex Rigid Ocean Sapphire eller Glinting Demonseye. Jag använder även Smooth Amberjewel för att hålla min metasten aktiverad.

I patch 4.0.6 som nu ligger på PTR ser det ut att bli ännu enklare. Agile Shadowspirit Diamond introduceras då och då kommer det att krävas minst tre röda stenar för att aktivera den. Alltså agility, agility, agility!!